Curățenia de vară în bibliotecă: de ce să o faci și de ce să vinzi cărțile vechi la anticariat

cumpărăm cărți de orice fel

Ai simțit vreodată că locuința ta este aglomerată și că ar trebui să scapi de lucrurile pe care nu le mai folosești de mult timp? Curățenia de vară este ocazia perfectă să faci acest lucru. Vei constatata nu doar că îți va rămâne spațiu pe care să-l folosești după cum dorești, dar și că se schimbă calitatea aerului, iar starea de spirit și productivitatea cresc.

De ce să faci vara curățenie în bibliotecă

Fiecare om adună în propriul apartament sau în propria casă diverse obiecte de care nu are nevoie sau care, după un timp, nu îi mai sunt de folos. Printre ele se află și cărți. Acestea pot fi primite cadou, de la persoane care nu cunosc neapărat gusturile tale literare sau pot fi volume ce nu mai sunt de actualitate, cum ar fi: manuale, cărți de povești, dicționare, romane, enciclopedii, cărți apărute cu diverse ziare etc.

Curățenia de vară este o oportunitate excelentă de a elibera spațiu și de a face ordine în bibliotecă, eliminând lucrurile nefolosite și nefolositoare, pentru a lăsa spațiu noilor achiziții, în acord cu preferințele actuale.

Iată de ce ar trebui să iei în considerare această activitate în vacanța de vară:

  • Reorganizarea bibliotecii

Curățenia de vară este o ocazie bună să revizuiești și să reorganizezi colecția ta te cărți. Poți sorta cărțile mai bine, după criterii proprii, astfel încât să ai acces rapid la cele pe care dorești să le citești în această perioadă. Cititorii împătimiți preferă să sorteze cărțile după: gen, autor, anul publicării, iar unii includ și anumite etichete sau note personale pentru a le găsi mai ușor pe cele preferate.

  • Eliminarea alergenilor și acarienilor

Oricâtă ordine ai păstra în bibliotecă, adevărul este că pe rafturi și între pagini se poate aduna praf, iar acarienii găsesc și ei un loc propice în care să trăiască și să se dezvolte. Curățarea bibliotecii în mod regulat și amănunțit contribuie la reducerea riscului de alergii și la crearea unui mediu mai sănătos.

  • Redescoperi lecturi uitate

Știi senzația aceea unică pe care o ai în momentul când regăsești, după un timp, un lucru de care te leagă amintiri frumoase? Făcând curat în bibliotecă, ai șansa să redescoperi lecturi uitate și îți poți reînnoi interesul pentru lectură sau să-ți extinzi experiența literară.

Poți vinde la anticariat cărțile care nu-ți mai sunt de folos

După ce ai aspirat, șters și reorganizat biblioteca, poți alege să vinzi la anticariat cărțile de care nu mai ai nevoie. Contactează Anticariat-Carti.com, iar un reprezentant va putea veni la domiciliu pentru a analiza colecția de cărți și a-ți înainta o ofertă de preț. Plata pentru cărțile pe care le vinzi către noi se face pe loc, iar un alt avantaj de care să te bucuri este că noi cumpărăm cărți de orice fel, vechi sau noi, din toate domeniile, inclusiv în weekend.

În concluzie, după o binemeritată curățenie de vară, alege să vinzi cărțile de care nu mai ai nevoie la anticariat. Pe lângă o mai bună organizare a bibliotecii și un aer cu o calitate îmbunătățită, te vei putea bucura și de fonduri suplimentare pentru vacanță, în această perioadă de concedii.