Cărțile vechi din bibliotecă pot fi o sursă de alergii. Soluții eficiente pentru persoanele sensibile

anticariate care cumpără cărți

Anotimpul cald aduce cu sine înflorirea întregii naturi, parfum și splendoare, dar și polen, responsabil de alergii. Persoanele sensibile sunt afectate și nevoite să își țină sub control simptomele prin medicamente. De-a lungul sezonului, dau vina pe salcâmi, pe soci, pe tei, apoi pe temuta ambrozie. Când toate aceste plante se trec și rămân rinitele, crizele de astm sau erupțiile pe piele, de vină ar putea fi alimentația sau praful și acarienii. Chiar și în locuințele în care se face frecvent curățenie, sunt surse de alergeni care nu pot fi înlăturate cu ușurință. Cărțile vechi sunt mari depozitare de praf, de mucegaiuri și acarieni, mai ales dacă nu au fost scoase și aerisite vreme îndelungată și dacă există umezeală în atmosfera din interior. Dacă nu mai sunt folosite și recitite, volumele care i-au încântat cândva pe posesorii lor pot fi preluate de către anticariate care cumpără cărți.

Cum pot afecta cărțile vechi sănătatea persoanelor care suferă de alergii?

Toată lumea a simțit și probabil a apreciat la un moment dat mirosul de carte veche, de filă îngălbenită și izul subtil ca de vanilie care îl poartă pe cel care îl percepe, undeva înapoi în timp. Poate fi casa bunicilor, a unei rude rafinate, a părinților pasionați de carte sau a unei biblioteci în care au studiat generații după generații. Mirosul specific este dat de acțiunea acarienilor și a mucegaiurilor asupra hârtiei, material obținut din fibre naturale de lemn, supus în cele din urmă degradării. Aroma dulceagă pare să le intensifice impresia lăsată de poveștile cuprinse între filele lor și acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii vor continua să aprecieze cărțile în format fizic și nu vor renunța la ele pentru cele în format electronic sau audio.

Pentru majoritatea persoanelor, apropierea de bibliotecile vechi nu este o problemă, însă există persoane diagnosticate cu alergii, afecțiuni cronice care se pot manifesta violent în prezența unor substanțe declanșatoare. Pe cărți se acumulează praf și, cu cât sunt mai multe, cu atât mai greu va fi procesul curățării de praf. Apoi, filele dispuse una peste alta pot acumula umezeala în exces din aer și dezvoltă forme dăunătoare de mucegai, care afectează sănătatea persoanelor din jurul lor. Locuitorii alergici ai unei case cu o bibliotecă veche pot acuza simptome de rinită, conjunctivite și blefarite, dermatite sau astm bronșic. În acest caz lichidarea bibliotecii se poate face ușor la Anticariat-Carti.com, cumpărători de cărți vechi, cu experiență în acest sector de activitate.

Cum se procedează pentru lichidarea unei biblioteci?

Vânzarea cărților la un anticariat care cumpără cărți este cea mai bună soluție pentru persoanele diagnosticate cu alergii. Proprietarul nu trebuie decât să contacteze anticariatul pentru a stabili data și ora la care un reprezentant al acestuia se va deplasa la domiciliul vânzătorului pentru a prelua cărțile. Programul întâlnirii se stabilește în funcție de disponibilitatea posesorului de cărți vechi. Se face o evaluare a volumelor, se identifică cele de valoare și se stabilește un preț pentru întregul pachet.

Persoanele sensibile pot scăpa de o sursă semnificativă de alergii, alegând să lichideze o bibliotecă veche la un anticariat care cumpără cărți. Eficient, rapid și fără efortul deplasării și al transportului volumelor, se obține spațiu în locuință și un aer mai curat, mai pur, prietenos cu locatarii.