Cărți care îți aduc inspirație și voință, în cazul în care ți-ai pierdut motivația

self-help care

Din cauza suprasolicitării la locul de muncă sau la școală, dar și pentru că întreprind activități care nu le mai aduc nicio satisfacție, unii oameni ajung să-și piardă motivația și să se simtă descumpăniți. De foarte mare ajutor în acest caz (ca și în multe alte situatii din viață) le pot fi cărțile. Există un gen de literatură intitulat self-help care, după cum arată și numele său, cuprinde titluri menite să-i ajute pe cei aflați la nevoie, oferindu-le exemple, sfaturi și explicându-le pas cu pas ce trebuie să schimbe la ei pentru a se bucura din nou de viață.

Iată câteva dintre volumele self-help sau de dezvoltare personala care merită parcurse, pentru că aduc o doză de voie bună și motivație acolo unde aceasta lipsește sau este într-o cantitate mică:

Puterea prezentului” – Eckhart Tolle

Fii gata să ai parte de o transformare spirituală puternică! Prin intermediul acestei cărți, cu un mesaj simplu și concis, vei putea să deprinzi abilitatea de a trăi în prezent cu adevărat, pentru a avea parte de viața fericită după care râvnești. Totodată, vei învăța să te debarasezi de zgomotul minții și să renunți la prejudecăți, pentru a face loc iubirii și înțelegerii.

Nu degeaba această carte este preferata mai multor vedete (Jim Carrey sau Oprah Winfrey), pentru că îi ajută pe cititori să găsească acel echilibru care îi face să fie împăcați cu ei înșiși.

Cum să devii remarcabil” – Dale Carnegie

Acest volum, scris de o personalitate în domeniul dezvoltării personale, Dale Carnegie, dezvăluie cum să te dezvolți pentru a atrage calitățile ce te fac să fii un coleg și prieten mai bun.

Sunt 10 elemente esențiale pe care trebuie să le deprinzi pentru a ajunge la cea mai bună versiune a ta și sunt chiar ușor de îndeplinit. Astfel vei învăța să devii un lider de succes, să ieși în evidență din mulțime și să ai clasă.

Puterea ta interioară” – Ursula Sandner

Această carte te învață să-ți depășești emoțiile negative și să-ți construiești o minte sănătoasă, prin tehnici ușor de pus în practică. Controlul propriei minți și al emoțiilor este secretul care-i face pe oameni să ajungă la potențialul lor maxim.

Puterea ta interioară” te ajută să elimini obiceiurile nocive care te trag înapoi și care îți aduc doar suferință și să pornești cu determinare și curaj pe drumul către schimbare, pentru a ajunge acolo unde îți dorești, adică la cea mai bună versiune a ta. Autorul, dr. Ursula Sandner, este din Timișoara, este doctor în științe sociale, life-coach, trainer și psihoterapeut, precum și fondatoarea Sandner Mind Consulting.

După ce ai citit o astfel de carte de dezvoltare personală pentru a te ajuta să depășești momentele dificile din viață, să-ți recâștigi motivația, pasiunea și starea de bine, o poți vinde la anticariat, alături de alte cărți care și-au încheiat misiunea în viața ta, pentru a le da și altora șansa să se bucure de ele. Vânzarea către anticariatul nostru este simplă, rapidă și îți va aduce multe satisfacții!