Ai cărți de religie sau istorie în bibliotecă și dorești să le vinzi?

cumparam carti vechi

Ai în bibliotecă mai multe cărți de religie, spiritualitate sau istorie? Unele dintre ele pot fi mai valoroase decât crezi! Valoarea acestora provine nu numai din informația prețioasă pe care o conțin, ci și prin prisma faptului că au fost publicate cu sute sau chiar mii de ani în urmă. Există multe titluri rare, care nu se mai găsesc decât pe rafturile colecționarilor de cărți vechi sau bine păstrate în unele biblioteci.

În continuare, vor fi prezentate câteva titluri de cărți valoroase din aceste categorii, care sunt populare printre colecționari și care nu sunt tocmai ușor de găsit. Dacă aceste cărți se află în biblioteca ta și consideri că nu le vei mai citi sau dacă îți dorești să le valorifici în bani, le poți vinde anticariatului nostru din București, deoarece cumparam carti vechi. Cărțile sunt plătite pe loc, iar valoarea acestora variază în funcție de starea lor și de raritate.

1. Arta creștină în România, Ion Barnea

În categoria cărților de religie a căror valoare este incontestabilă se numără și volumele „Arta creștină în România”. Aceste cărți sunt redactate în limba română și se găsesc rar, motiv pentru care sunt foarte căutate de colecționari. În funcție de starea cărților și de numărul de volume pe care le ai în bibliotecă, poți să obții o anumită sumă de bani mod rapid;

2. Viețile sfinților

O altă carte în limba română din categoria religie, a cărei valoare se ridică la câteva sute de lei, este Viețile sfinților”, editura Gutenberg. Cei care se află în căutarea acestei cărți o găsesc cu dificultate, iar prețul de achiziție este unul mare, motiv pentru care vei obține o sumă avantajoasă dacă decizi să vinzi această carte;

3. Monastirile din România, Cesar Bolliac

Publicată în 1863, această carte se află la granița dintre religie și istorie, fiind o sursă complexă de informație și un mijloc de a descoperi poveștile unor simboluri istorice. “Monastirile din România” se încadrează cu succes în categoria cărților valoroase și care sunt tot mai rare.

Cum poți să vinzi cărțile?

Fie că e vorba despre aceste titluri rare sau despre altele, ai varianta de a le vinde rapid la anticariatul nostru în doar câțiva pași simpli. Există două variante prin care poți să contactezi reprezentanții anticariatului: telefonic sau prin completarea formularului de contact. Dacă vrei să vinzi mai mult de 100 de cărți, anticarii se deplasează la domiciliul tău pentru a le ridica, fără costuri suplimentare.

Cărțile trebuie să fie într-o stare bună, adică să nu existe pagini rupte sau pătate. Este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească orice carte. Domeniul și anul publicării nu sunt importante, însă așa cum ai observat mai sus, anumite cărți sunt mai valoroase pentru că sunt rare și pentru acelea vei obține sume mult mai mari. În multe biblioteci se pot găsi astfel de cărți, a căror valoare este rareori subestimată, în vreme ce mulți colecționari și-ar dori să le aibă pe rafturile lor.

Așadar, vânzarea unor cărți rare poate deveni rapid sursa ta de venituri suplimentare. Poate fi vorba de cărți religioase sau de cărți din orice alt domeniu, anul de publicare fiind relevant pentru titlurile cu valoare istorică.