Ce colecții valoroase de enciclopedii se află în biblioteca ta?

achiziții de cărți

Multe persoane au în bibliotecă o colecție de enciclopedii, ce reprezintă o sursă valoroasă de informație, prin care cititorii descoperă lumea și aspecte fascinante despre ea. Acestea și-au păstrat valoarea în ciuda trecerii timpului sau dimpotrivă, au devenit și mai valoroase. Pasionații de lectură vor alege întotdeauna formatul fizic al enciclopediilor clasice, care prezintă informația într-un limbaj simplu și care au un design atractiv, datorită imaginilor și ilustrațiilor.

Există șanse foarte mari ca astfel de cărți să fie prezente și în biblioteca ta, ținând cont de faptul că acestea erau adevărate surse de informare în trecut, atunci când informațiile nu erau accesibile la un click distanță. Iată câteva colecții de enciclopedii valoroase, în schimbul cărora poți obține o anumită sumă de bani dacă decizi să le vinzi anticariatului nostru care face achiziții de cărți din București:

1. National Geographic Traveler (colecție de 26 de volume)

O adevărată comoară pentru iubitorii de călătorii, aventură și atracții turistice, colecția National Geographic Traveler reunește 26 de cărți, fiecare dintre ele dedicată unei regiuni. De exemplu, numărul 6 este dedicat Greciei, iar numărul 26 României. Aceste cărți îl transpun pe cititor în cultura fiecărei regiuni și oferă ponturi valoroase cu privire la locurile care trebuie neapărat vizitate.

Poți vinde aceste cărți separat sau poți vinde colecția întreagă, pentru a obține cel mai bun preț. Aceste enciclopedii se încadrează în categoria de geografie, călătorii și totodată ghiduri turistice;

2. Colecția Raftul de Cultură Generală (18 volume)

Reunind 18 volume centrate pe 6 teme complexe (arta, mitologia, biblia, arhitectura, filmul și istoria), această colecție nu lipsește de pe rafturile celor pasionați de cultură generală. Numeroasele ilustrații color din fiecare carte fac lectura să fie și mai interesantă.

3. Enciclopedia Universală Britannica (16 volume)

Cu 360 de pagini per volum, această colecție se adresează unui public larg și prezintă informații de cultură generală și despre evenimente importante din istorie, cuprinzând o paletă largă de domenii, între care geografie, religie, arte, filozofie, abordate în câteva mii de articole.

Persoanele interesate de aceste enciclopedii vor sesiza că stocul este foarte limitat în toate magazinele sau anticariatele care o oferă spre vânzare. Din acest motiv, dacă ai în bibliotecă cele 16 volume, ai șansa să obții o sumă de bani prin vânzarea lor la anticariatul nostru.

Cine poate să vândă cărți la anticariat?

Posibilitatea de a vinde cărți noi sau vechi, din orice domeniu, se adresează oricărei persoane. Este de ajuns să decizi care sunt cărțile pe care dorești să le vinzi și mai apoi să contactezi reprezentanții anticariatului, care îți vor răspunde la orice întrebare. Cu cât dorești să vinzi mai multe cărți, cu atât obții mai multe avantaje! Pe lângă faptul că vei obține o sumă mai mare prin vânzarea unei cantități mai mari de cărți, achizitorii se vor deplasa la domiciliul tău pentru a ridica volumele.

Prin urmare, dacă ai hotărât să îți reorganizezi biblioteca sau dacă dorești să îți rotunjești bugetul printr-o modalitate rapidă și sigură, vânzarea colecțiilor de enciclopedii poate fi o idee inspirată și avantajoasă.