4 cărţi de dezvoltare personală pe care să le citeşti în acest an

cărţi de dezvoltare personală
#image_title

În acest articol aducem în prim planul celor interesaţi un top al celor mai bune cărți de dezvoltare personală. La fel de potrivit ar fi să le numim cărţi de creștere personală. Beneficiile gândirii pozitive sunt mai mult decât susținute de știință, iar faptul că gândurile ne influențează sănătatea și succesul este, de asemenea, susținut de știință.

Top 4 cărți de dezvoltare personală

Controlează-ți destinul. Trezind uriașul dinăuntru, de Tony Robbins

Mulţi cititori consideră că aceasta este cea mai bună carte de dezvoltare personală scrisă vreodată. Este o încântare să o citeşti, fiind o carte care oferă numeroase povești de dezvoltare personală, pe cât de amuzantă, pe atât de utilă.

The Year of Magical Thinking/ Anul gândirii magice, de Joan Didion

O carte pe cât de scurtă, pe atât de dură. În această carte, romanciera și jurnalista Joan Didion ne povestește despre anul în care a trebuit să depășească moartea subită a soțului ei, scriitorul John Gregory Dunne. 18 luni mai târziu, și-a pierdut și fiica.

Durerea este ceva prin care vom trece cu toții, pentru ca toţi pierdem la un moment dat persoane dragi. Or, această carte îți oferă o altă perspectivă despre cum să treci prin acea perioadă în care pare că nimic nu are sens. “Știu de ce încercăm să ne ținem morții în viață: încercăm să-i ținem în viață ca să-i avem lângă noi. Mai știu, că dacă ar trebui să trăim singuri, vine un moment în care trebuie să ne abandonăm morții, să-i lăsăm să plece, să-i păstrăm morți. Să-i lăsăm să devină fotografiile de pe masă – spune autoarea.

The Biology of Belief/ Biologia Credinţei, de Bruce H. Lipton

Aceasta este o carte pe care toată lumea ar trebui să o citească înainte de a citi orice altă carte de autoperfecționare, pentru a înțelege importanța gândurilor și a convingerilor noastre. Din punct de vedere științific, cartea lui Bruce H. Lipton explică modul în care gândurile pot crea schimbări celulare la nivel molecular. Cu alte cuvinte, te poți îmbolnăvi sau te poți vindeca cu propriile gânduri. Mintea și efectele biologice sunt legate.

The Biology of Belief este o carte care trebuie neapărat citită pentru a înțelege perfect când ți se spune: „schimbă-ți modul de gândire si iți vei schimba viața” și, de asemenea, este o carte de dezvoltare personală fundamentată pe știință, nu pe povești cu energie cosmică.

The placebo is you/ Tu eşti placebo de Joe Dispenza

Cu un mesaj foarte asemănător cu cel al cărții recomandate anterior, Joe Dispenza, tot din punct de vedere științific, pune întrebarea: „Dacă o pastilă fără conţinut, fără putere farmacologică (placebo), poate face minuni în corpul tău, ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar crede în ei înșiși în loc să creadă în factori externi?”.

Aceste cărţi care pot să asigure momente de relaxare şi care, mai ales, pot contribui la schimbarea vieţii în bine, sunt cumpărate de anticariatul nostru, prin serviciul pe care îl oferim, în ideea în care ne dorim să ajungă la un număr cât mai mare de cititori.