Cărți despre afaceri şi antreprenoriat care te pot conduce spre succes

Cărți despre afaceri
#image_title

Cărțile despre antreprenoriat pe care le vom menţiona în cele ce urmează nu au menirea de a reprezenta drumul ușor spre linia de sosire, ci mai degrabă de a oferi un stimulent, o cale posibilă, o mică, dar necesară scânteie pentru a aprinde emoțiile și ideile, care determină oamenii să fie mulțumiți, activi, pozitivi, înainte de a fi antreprenori de succes.

Abundance: The Future Is Better Than You Think, de Peter H. Diamandis şi Steven Kotler

În următorii 10-20 de ani, vom vedea probabil mai multe progrese decât au fost înregistrate în ultimii 200 de ani: inteligența artificială, robotica, producția digitală, nanomaterialele și nu numai. Această carte arată calea spre ceea ce ar putea fi viitorul. Un viitor care este foarte apropiat și care va determina ca majoritatea profesiilor de astăzi să fie considerate învechite. Modul de a face afaceri va fi diferit şi multe locuri de muncă se vor pierde.

Desigur, va fi mai ușor să beneficiem de acest viitor dacă știm cum să ne concentrăm asupra a ceea ce se va întâmpla. Este cu siguranță o carte pe care orice tânăr ar trebui să o citească chiar înainte de a alege o facultate la care să meargă, pentru că sunt tineri care astăzi studiază pentru o diplomă universitară care va fi depășită înainte ca ei să termine studiile. Deşi este o carte cu un conținut oarecum științific, este potrivit de citit de antreprenori.

Învăţând de la cei mai buni, de Francisco Alcaide

Aceasta este una dintre cele mai bune cărți de afaceri ale momentului. Francisco Alcaide a adunat într-o singură carte experiența, înțelepciunea și sfaturile celor mai buni, așa cum spune și titlul.

Instrumentele titanilor. Tacticile, rutinele şi obiceiurile miliardarilor, figurilor publice şi artiştilor de talie mondială, de Tim Ferris

Autorul celebrului bestseller „Săptămâna de lucru de 4 ore” le oferă cititorilor săi o altă lucrare fantastică din care pot să înveţe și să extragă lecții valoroase de business. Este o carte care nu poate lipsi din biblioteca ta, scrisă de o persoană care a devenit o referință în lumea afacerilor și a productivității. Una dintre cele mai bune cărți de afaceri scrisă în ultima vreme.

Bulgărele de zăpadă, de Alice Schroeder

Aceasta este singura biografie autorizată a lui Warren Buffett și, fără îndoială, o mină de aur care explică viața și gândurile probabil celui mai mare om de afaceri și investitor al timpurilor noastre. Deși nu este o carte de afaceri în sine, vorbeşte despre unul dintre cei mai mari antreprenori și investitori din istoria noastră modernă. Și, da, se aruncă o privire și asupra primelor idei de afaceri ale unui tânăr – Warren Buffett.

Mastery, de Robert Green

Oricine poate deveni un expert sau un maestru în profesia sa, prin dedicare, pregătire și efort. Și, bineînțeles, prin practică și pasiune. Robert Green devine unul dintre autorii preferați datorită modului în care abordează subiectele pe care le discută. Și în acest caz, ca și în restul cărților sale, nu dezamăgește.

De la zero la unu, de Peter Thiel

Aceasta este o carte de citit de către cei care vor să creeze ceva, dar nu știu ce, datorită ideilor diverse care pot fi extrase. Peter Thiel le recomanda cititorilor săi să nu copieze antreprenorii de succes, cum ar fi Bill Gates, Mark Zuckerberg sau Steve Jobs, pentru că au făcut ceva cu totul nou, ceva inovator. Prin urmare, următorul Zuckerberg nu va inventa o rețea socială, iar următorul Google nu va fi un motor de căutare. Ceva nou va apărea în ceea ce Thiel numește un proces vertical (și nu orizontal). Fără îndoială, una dintre cele mai bune cărți pentru antreprenori.

Cărţile menţionate şi multe altele din aceeaşi categorie, sunt cumpărate de achizitorii de la anticariatul nostru Anticariat-Carti.com, printr-un serviciu profesionist realizat, pentru a ajunge şi la alţi cititori interesaţi de subiect, rapid şi ieftin. Dacă ai cărţi de vanzare, pe care nu intenţionezi să le mai citesti, ne poţi contacta la numarul de telefon afișat pe site.