Cumpar carti mai des decat le pot citi

O parte din resursele mele financiare se duce pe achizitionarea cartilor. Cumpar carti si de la librarii si de la anticariat. Le iau pentru ca fie imi place tema, fie autorul, fie simt ca m-ar ajuta sa cercetez ceva neinteles suficient pana acum, despre mine sau despre altii. Cateodata citesc si cate trei sau patru carti odata, insa lipsa de timp face sa se adune in biblioteca carti pe care nu le-am deschis pana acum. Atunci mai iau o pauza, in speranta ca voi ajunge sa trec prin tot ce am adunat inainte sa mai iau altele noi.
Sigur ca poti sa citesti si pe tableta sau telefon, dar prefer sa cumpar carti intai pentru ca a sta cu ochii atintiti indelungat in lumina alba a unui ecran e daunator, apoi pentru ca am citit ca memoria asimileaza mult mai bine informatiile dintr-un text tiparit pe hartie, pentru ca retinerea datelor ia in considerare si asezarea in pagina, si intoarcerea filelor, si felul in care cade lumina pe hartie, tot felul de elemente care se pierd cand textul e vizibil pe un display si atat.
Cu cat citesti mai mult, cu atat ai o viata interioara mai bogata. Sigur, conteaza foarte mult si ce anume citesti. Sunt carti care sunt potrivite fiecarei varste si fiecarei stari si nevoi ale omului. De obicei, titlul sau rasfoitul catorva pagini sunt suficiente ca sa ai macar o vaga idee legata de felul in care acea carte rezoneaza cu tine. Daca dupa un anumit numar de pagini simti ca acea carte nu-ti place, de bun simt este sa o abandonezi, nu sa irosesti timp cu a-ti forta mintea sa se complaca in material inutil. Sunt, de altfel, carti scrise chiar asa, cu intentia de a fi voluminoase, fara a fi valoroase. Sunt si persoane care cu asta se ocupa, scriu bucati mari de text pe care le intercaleaza in lucrarile unor scriitori ce pot reda esentialul, care sunt relativi laconici in exprimare, care nu vor sau nu pot divaga atat de mult incat sa acopere necesarul de cuvinte pe care-l cere o editura pentru a publica acea lucrare. Astfel incat altcineva, niste mici scriitori, caci implicit si ei scriu, coerent si in consens cu restul textului, umplu cu sute si sute de propozitii spatiile pe care lucrarea le permite, tesand cu talent in jurul cuvintelor autorului de baza.
Cand cumpar carti, foarte rar iau in considerare recomandarile altora. In principiu, cartea respectiva trebuie sa declanseze in mine ceva anume ca sa doresc s-o explorez. Daca, totusi, ma bazez pe recomandarea cuiva, trebuie ca acel cineva sa impartaseasca cu mine valori si interese, ca sa pot intelege ce anume i-a placut si sa vad daca si pe mine m-ar interesa acelasi lucru. Si nu ma intereseaza prea mult sa citesc ce citeste toata lumea la un moment dat, desi nu vreau sa fiu strain de intelegerea prezenta a lucrurilor, ci vreau sa gasesc resurse noi care sa faca legatura cu esentialul, cu perenul, cu ceea ce este cu adevarat bun si rau. Pentru asta trebuie sa cumpar carti des, dar sa le si citesc.
Indiferent de motivul pentru care dorești să îți vinzi cărțile cea mai bună soluție este să mă contactezi la numarul de telefon 0721.858.460.