Cum să pregătești cărțile pentru vânzarea la anticariat

anticariat-carti.com

Timpul trece si, odată cu el, se transformă și plăcerile și preferințele noastre. Din această categorie fac parte și cărțile care în trecut ne-au fost companioni tăcuți, dar plini de farmec, de aventură și de noutăți interesante și care în ziua de astăzi nu ne mai produc nicio emoție.

Ce este de făcut, în acest caz? Ce soluție este cea mai potrivită pentru a scăpa de volumele pe care nu ți le mai dorești, într-un mod onorabil și care denotă spirit civic și respect pentru cărți? Ai ghicit! Vânzarea către anticariatul nostru! Nu doar că vei obține mai mult loc în propria casă și vei scăpa de șters praful în puzderia de volume din mobilă, ci vei obține și o sumă de bani pe care să o cheltuiești pe alte achiziții de cărți sau în diverse scopuri.

Sună tentant, nu-i așa? Dacă te-ai hotărât să faci acest pas, este important să știi cum să pregătești cărțile pentru vânzare, iar în continuare îți vom oferi câteva indicații de la maeștrii noștri anticari.

Curăță cu grijă cărțile

Înainte de a vinde cărțile, este necesar să te asiguri că sunt curate și că sunt în stare bună. Le poți șterge cu o cârpă curată și uscată. Pentru a înlătura praful și murdăria poți chiar să folosești o perie delicată, ce te poate ajuta să îndepărtezi murdăria mai ușor. Tot timpul vei avea însă grijă să nu deteriorezi copertele sau paginile!

Repară acele cărți care nu sunt într-o stare bună

Cărțile care au fost recitite de mai multe ori sau cele care au căzut „victime” în mâinile bebelușilor pot fi deteriorate. În cazul în care se pot repara fără să strici aspectul sau calitatea cărților, este indicat să o faci, utilizând materiale precum banda adezivă transparentă sau soluția specială de lipit, pentru repararea colțurilor și a marginilor.

Strânge cărțile pe categorii

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a pregăti cum se cuvine cărțile pentru vânzare este să le împarți pe categorii: cărți vechi, cărți noi, cărți din anumite domenii, cărți din colecții speciale etc. În acest sens, evaluatorul le poate vizualiza mai ușor și își poate face rapid o idee despre ele, lucru care va însemna un proces de vânzare-cumpărare mai rapid.

Întreabă un expert

Din dorința de a pregăti cărțile pentru vânzare, însă, unii oameni pot face mai mult rău, în sensul că, fără să vrea, pot degrada cărțile și mai tare. De aceea, în momentul în care ne contactezi și stabilim toate detaliile întâlnirii în vederea vânzării volumelor, îi poți întreba pe anticarii noștri cum este mai bine să procedezi. Cu siguranță, vei primi tot ajutorul de care ai nevoie!

În concluzie, pregătirea cărților este o etapă premergătoare vânzării acestora către un anticariat care cumpără cărți. Este important să cureți volumele, să le repari și să le organizezi în mod corespunzător, pentru a fi mai atractive pentru evaluatori. Ai mare grijă, însă, să nu le deteriorezi și mai tare, iar dacă ai cărți vechi și rare este mai bine să lași totul în seama specialiștilor noștri, care au experiență în recondiționarea volumelor.