Ai cărți de bucate vechi? Iată cum le poți valorifica

anticariat-carti.com
#image_title

Multe persoane au în bibliotecă, în pod sau în alte spații de depozitare cărți de bucate vechi, moștenite de la mamă, bunică sau chiar străbunică. Dacă ești pasionat/-ă de bucătărie, acestea pot fi o sursă nebănuită de rețete clasice, delicioase, dar și o adevărat mărturie despre tendințele în gastronomie și alimentație ale omului de acum 30, 50 sau chiar o sută de ani. Însă omul contemporan trăiește altfel astazi și ritmul vieții cotidiene l-a îndepărtat cumva de farmecul traiului de altădată, în care mesele din familie și marile sărbători necesitau un timp îndelungat de pregătire a bucatelor. Preocupate azi de alimente cu un conținut redus de grăsimi și carbohidrați, gospodinele nu mai petrec ore în șir frământând foietaje, fierbând oase pentru aspic sau amestecând untură pentru cornulețe. Există soluții mult mai practice și mai puțin consumatoare de timp, drept pentru care vestite autoare ca Sanda Marin și Silvia Jurcovan și-ar vedea volumele alcătuite cu grijă odinioară, astăzi pline de praf.

Vânzarea la anticariat – cea mai bună soluție pentru cărțile de bucate vechi

Dacă ai în bibliotecă sau în alte spații din casă cărți de bucate vechi care nu mai sunt folositoare, le poți valorifica prin vânzare la un anticariat, bucurându-te de o serie de beneficii la care nici nu te-ai fi gândit. În primul rând, astfel de cărți se caută, sunt îndrăgite de o mulțime de pasionați în ale bucătăriei, iar găsirea lor este printre obiectivele unor anticariate care cumpără cărți.

Chiar dacă este posibil ca vechile volume de rețete culinare să fi fost reeditate, se plătesc foarte bine vechile ediții, care se găseau destul de rar în perioada comunistă, circulau restrâns și, atunci când erau identificate pe piață, erau achiziționate drept cadouri de mare interes pentru cei cărora le erau adresate. Pentru unele persoane sunt o sursă de nostalgie, pentru altele un motiv în plus să își amintească de mamă sau de bunică. Ideea este că ele sunt prețioase și din punct de vedere material și poți obține bani frumoși prin vânzarea lor la un anticariat.

Cum procedezi pentru a vinde cărțile de bucate vechi?

Dacă locuiești în București sau în împrejurimile capitalei, Anticariat-Carti.com este firma căreia te poți adresa pentru a-ți vinde cărțile de bucate vechi. Poți contacta telefonic anticariatul pentru a stabili o dată și o oră la care anticarii vor veni la adresa ta pentru a ridica volumele pe care dorești să le vinzi. Nu trebuie decât să te asiguri că sunt intacte, că nu au pagini rupte sau lipsă.

Nu este nevoie să te deplasezi. Personalul anticariatului te va vizita la data și ora stabilite, atunci când ești disponibil, chiar și sâmbăta sau duminica, dacă este nevoie. Vei primi un preț bun pentru cărțile de bucate vechi, iar ele își vor continua drumul în lumea gastronomiei și menirea pentru care au fost scrise.

Verifică dacă nu cumva ai în bibliotecă și alte cărți utilitare, precum „Mama și copilul” sau cărți vechi dedicate meșteșugurilor, croșetat, tricotat, cusut. Vei obține un preț bun pe astfel de lucrări apreciate de generații întregi de gospodine și te vei bucura de spațiu nou în locuința ta, pe care să îl poți umple cu obiectele preferate, cărți, articole decorative sau orice alt element care îți bucură sufletul.