Birds of America – cărți care te pot îmbogăți atunci când le vinzi

Birds of America

John James Audubon a fost un naturalist şi artist francez-american cunoscut pentru munca sa în studiul şi ilustrarea păsărilor din America de Nord. În munca sa laborioasă a descris în detaliu peste 400 de specii de păsări, inclusiv multe specii necunoscute până la acea vreme.

Audubon a realizat lucrările sale în timpul unor călătorii extinse în toată America de Nord, în care a întâlnit şi studiat speciile de păsări în habitatul lor natural. Ilustrările sale au fost realizate cu atenţie la detaliu şi sunt apreciate astăzi pentru frumuseţea şi acurateţea lor. Lucrările sale au fost publicate sub formă de un set de cinci volume, cunoscute sub numele de Birds of America, care sunt considerate una dintre cele mai valoroase colecţii de ilustraţii din lume ale păsărilor.

În concluzie, John James Audubon este cunoscut ca unul dintre cei mai influenţi naturalişti şi artişti din America de Nord şi munca sa este apreciată astăzi pentru contribuția sa la dezvoltarea ştiinţei şi a culturii.

Cu ce preț se poate vinde Birds of America de John James Audubon

Colecția originală “Birds of America” de John James Audubon, cu ilustraţii detaliate ale păsărilor din America de Nord a fost vândută pentru 8,8 milioane de dolari în anul 2010. Prețul pentru colecţiile ulterioare variază în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi anul ediţiei, starea exemplarului, raritatea acestuia şi cererea pe piaţă. Există ediţii care se vând chiar și cu mii de dolari, după cum există și ediții care pot fi vândute cu doar câteva zeci de dolari. De exemplu, o ediţie recentă, tipărită pe hârtie de înaltă calitate, poate fi vândută cu mii de dolari, în timp ce o ediţie mai veche, mai uzată, poate fi vândută cu doar câteva sute de dolari.

De ce să nu vinzi Birds of America de John James Audubon fără să consulţi un specialist

Asemenea oricărei situaţii în care decizi să vinzi cărţi din bibliotecă, atunci când îţi propui să obţii un preţ corect pentru “Birds of America” de John James Audubon, nu este potrivit să încerci să faci vânzarea fără să consulţi un specialist, deoarece poate că deţii un exemplar foarte valoros şi, fără să ai informaţia corectă, să îl vinzi la un preţ subevaluat.

Pe piaţa de vânzare de carte, mai mulţi factori influenţează valoarea unei colecţii precum “Birds of America”, între aceştia: anul ediţiei pe care o deţii, starea exemplarului pe care îl ai, cât de rar este acest volum şi cât de cerut este de piaţă. Un specialist în cărţi vechi sau un evaluator experimentat te poate ajuta la determinarea acestor factori şi îţi poate oferi un preţ corect pentru colecţia ta. Un achizitor cu experienţă poate determina cu uşurinţă autenticitatea unei colecţii şi va oferi preţul pe care aceasta îl merită.

În concluzie, consultând un achizitor de la anticariatul nostru înainte de a vinde o colecţie “Birds of America” de John James Audubon te poate ajuta să obţii un preţ bun şi corect.