Vara e sezonul vacanței, al concediilor în care uiți de toate responsabilitățile de serviciu și evadezi total în răsfăț și aventură. Se spune că cine citește, trăiește mai multe vieți. Cu o carte potrivită, ai parte de experiențe inedite, care îți prelungesc practic plăcerea și îți îmbogățesc viața. Așa că lasă telefonul și rețelele sociale și cufundă-te în lecturi captivante, pe care nu le poți lăsa din mână până la final. Iată câteva sugestii pentru sezonul estival 2024.
Pacienta tăcută, de Alex Michaelides
În thrillerul psihologic complicat al lui Michaelides, personajul principal, Alicia Berenson trăiește o viață la care majoritatea dintre noi doar visează. O pictoriță faimoasă, căsătorită cu un fotograf de modă de succes, se pare că le are pe toate în imensa ei casă din Londra. Într-o seară însă, Alicia își împușcă soțul de cinci ori în față și rămâne complet tăcută. Vestea acestui incident macabru se răspândește ca un foc de armă, oamenii sunt nedumeriți de suspecta de crimă rezervată și de explozia ei de violență. Psihoterapeutul criminalist Theo Faber este hotărât să străpungă exteriorul tăcut al Aliciei și să îi înțeleagă motivul, dar căutarea sa obsesivă amenință să îl distrugă și pe el.
Unul dintre noi minte, de Karen M. McManus
Luni, 24 septembrie: cinci elevi ai liceului Bayview se pregătesc pentru o zi de detenție. Dar unul dintre cei cinci nu va scăpa cu viață. Elevul marcat pentru moarte? Un proscris și un bârfitor, Simon. Se pare că cei patru supraviețuitori – creierul Bronwyn, frumoasa Addy, tulburatul Nate și atletul vedetă Cooper – aveau cu toții un motiv să reducă la tăcere victima. Secretele și acuzațiile răsună pe holurile din Bayview. Cineva minte – îți poți da seama cine este?
Omul pasăre, de Mo Hayder
Supranumită „maestrul sinistrului” de către New York Daily News, cea mai bine vândută scriitoare britanică de romane polițiste, Mo Hayder propune thrillere viscerale inspirate din propriile cercetări cu poliția britanică. Birdman – Omul pasăre, publicată inițial în 2000, este debutul lui Hayder. Este gustată pentru ritmul său alert și scenele șocante de violență. Povestea întortocheată este despre inspectorul detectiv Jack Caffery, din Londra, care urmărește un criminal în serie cu o înclinație pentru omoruri ritualice și mutilare.
Acolo unde cântă racii, de Delia Owens
Pentru o carte despre o fată izolată în sălbăticie și care se luptă cu singurătatea, „Acolo unde cântă racii” a avut un efect ciudat de unificare într-o epocă a progreselor tehnologice rapide și a conectivității constante cu rețelele sociale. Succesul său a bulversat propria existență solitară a doamnei Owens. Cartea a fost ecranizată într-un film de mare succes.
Moarte pe Nil, de Agatha Christie
Încheiem lista recomandărilor cu un thriller clasic, „Moarte pe Nil” al Agathei Christie, cel mai faimos roman cu detectivul Poirot. Intriga îl găsește blocat în zăpadă într-un tren de lux în care un om dezgustător este ucis în timpul nopții. Toată lumea este suspectă. Citește-l cu sufletul la gură și vei afla surprinzătorul criminal!
Și dacă te gândești că nu sunt chiar titluri și volume pe care ai dori să le recitești după ce afli finalul, poți oricând să apelezi la Anticariat-carti.com pentru a le vinde, economisind astfel spațiu în bibliotecă și obținând bani pentru noi achiziții de cărți.