Disposofobia, tulburarea maniacală de a aduna lucruri, se poate manifesta și legat de cărți? Ce poți face pentru a o evita?

Disposofobia
#image_title

Odată cu înaintarea în vârstă, oamenii sunt tot mai înclinați să adune lucruri și să le depoziteze în locuințele lor. Spațiul devine tot mai limitat, mai dificil de curățat, favorizând depunerea prafului, acarienilor și a altor microorganisme dăunătoare sănătății. Atunci când colectarea devine compulsivă și posesorul lucrurilor este anxios în legătură cu îndepărtarea oricărui obiect sau cu intențiile celor care îl vizitează, este posibil să sufere de disposofobie, tulburarea maniacală de tezaurizare a unui lucruri inutile. Disposofobia poate avea ca obiect și cărțile, atunci când acestea ocupă, pe lângă rafturile alocate special pentru ele, și spații precum mese, birouri, podea, vitrine și proprietarul nu manifestă nicio intenție de a se debarasa de cele care nu îi mai folosesc.

Dacă observi că cineva din familia ta sau chiar tu ai tendința de a aduna cât mai multe volume, fără a le citi sau reciti pe cele vechi, ar trebui să te pună pe gânduri. Înainte să existe pericolul instalării acestei tulburări, evaluează permanent spațiul din locuință și sortează lucrurile de care ai nevoie de cele pe care nu le mai folosești sau nu le-ai mai utilizat de mai mult de trei luni. Dacă este vorba despre cărți, poți vinde din ele la un anticariat care cumpără cărți.

Cum eviți disposofobia legată de cărți?

Cărțile sunt pentru multe persoane o sursă nelimitată de cunoaștere, de îmbogățire a orizontului spiritual, de experiențe și trăiri diverse prin identificarea cu personaje și întâmplări reale sau imaginate de autori. Este normal să le iubești și să le prețuiești. Însă în momentul în care devin sufocante prin limitarea spațiului tău de lucru sau de relaxare și nu sunt șanse să le mai citești sau să revii asupra informațiilor conținute de ele, este timpul să le lași să plece.

Anticariat-Carti.com este o soluție elegantă și practică prin care poți obține și bani pentru alte achiziții, și spațiu, atunci când este nevoie, la reamenajarea apartamentului sau a casei sau la curățenia generală. Reamenajarea și curățenia sunt momente de restart atât pentru locuința ta, pentru energia acesteia, cât și pentru tine, ca persoană. Poți renunța atunci la volumele pe care nu le mai citești, la cele pe care le-ai primit ca moștenire sau cadou și care nu intră în aria ta de interese.

Ce trebuie să faci pentru a-ți vinde cărțile vechi la anticariat?

Pentru a-ți vinde cărțile vechi la anticariat, trebuie să ne contactezi. Cumpărăm cărți în orice cantitate, de orice vechime, din orice domeniu și de la orice editură. Tu trebuie doar să te asiguri că sunt în stare bună, că nu au pagini lipsă sau orice alt defect care poate împiedica lectura lor viitoare.

Cheamă iubitorii de carte de la Anticariat-Carti.com și nu va fi nevoie să faci drumuri și deplasări pentru vânzarea volumelor de care nu mai ai nevoie. Ne deplasăm la locuința ta, în București și în împrejurimi, evaluăm cărțile, îți propunem un preț corect și plătim banii pe loc.

Ai astfel cadrul optim pentru vânzarea cărților vechi pe care nu le mai folosești și eviți pericolul supraîncărcării spațiului din locuință și apariția unor tulburări de tezaurizare.