Cărțile sunt prietenii noștri tăcuți, ale căror cuvinte prind glas în momentul în care te afunzi în lectură. Fie că înveți, fie că evadezi într-o poveste sau cauți modalități prin care îți poți îmbunătăți viața, cărțile reprezintă un depozit inestimabil de cunoaștere și un tezaur de experiențe pe care le poți trăi în intimitatea căminului, în vacanță sau în drum spre serviciu ori școală. Pe unele le păstrezi, reluând lectura sau recomandându-le copiilor, prietenilor, colegilor și împrumutându-le, de altele trebuie să te desparți, constrâns/-ă adesea de lipsa de spațiu și de provocările vieții de familie, schimbări de locuință sau reamenajări. Pentru volumele al căror final îl cunoști deja și pe care se așterne praful, nu există o soartă mai plăcută decât aceea de a ajunge la un anticariat care cumpără cărți.
Drumul cărții până la lumina tiparului
Tu știi cât de anevoios este drumul unei cărți înainte de a vedea lumina tiparului? Redactarea manuscrisului presupune adesea o muncă de ani, zeci de ani și chiar de o viață. Autorii își împărtășesc cunoașterea acumulată, studiile, experiența dobândită de-a lungul existenței, imaginația, creativitatea și fanteziile. Propun apoi manuscrisul pentru publicare unei edituri, care poate accepta sau nu demersul, în forma prezentată de autor sau cu modificări. Istoria și biografiile marilor scriitori sunt pline de povești triste, cu refuzuri repetate din partea unor editori. Unora dintre autori, publicați postmortem, posteritatea le-a făcut adesea dreptate.
Manuscrisul trece prin procesul de corectare, revizuire, până în forma de „bun de tipar”. Urmează editarea propriu-zisă, în care volumul vede lumina tiparului. O lansare cu fast sau o integrare în anonimat îi aduc autorului fericirea sau neîmplinirea. Cu toate acestea, dacă se găsesc cititori, mesajul merge mai departe și scriitorul dăruiește astfel o parte din sufletul său.
Nu numai cărțile de autor trec prin acest proces. Și traducerile, reeditările unor lucrări de succes le aduc emoții editorilor, traducătorilor și proprietarilor de edituri, în legătură cu succesul publicării. La Anticariat-Carti.com iubim și apreciem orice carte, mai veche sau mai nouă, efortul autorilor, al traducătorilor, editorilor sau tipografilor, toți cei care fac ca volumul să poată fi citit, depozitat cu drag pe rafturi și recitit, de fiecare dată cu o emoție nouă.
Cum poți scrie un capitol frumos în existența cărților de care nu mai ai nevoie
Dacă vrei să lichidezi o bibliotecă, să eliberezi rafturi prea împovărate sau să îți reamenajezi locuința, vânzarea cărților la anticariat este soluția prin care toate părțile implicate în tranzacție au de câștigat. Tu, ca vânzător, nu trebuie să depui niciun efort. După ce stabilești ziua și ora la care să te vizităm, un reprezentant al anticariatului nostru se va deplasa la tine acasă, va evalua cărțile, îți va propune un preț și îți va plăti pe loc contravaloarea volumelor.
Noi suntem fericiți să facem achiziții în orice domeniu, indiferent cât de vechi sau cât de noi sunt lucrările. Cărțile își continuă astfel existența, menirea de a fi cunoscute și citite, iar anticariatul este pentru ele o nouă casă, pentru un nou capitol fericit din viața lor.
Nu te mai gândi la soluții complicate pentru a lichida biblioteca și contactează-ne pentru a scrie împreună un nou capitol în existența cărților tale, despre oameni care iubesc filele tipărite și înțelepciunea înscrisă în ele.